Bijzondere retraites

Verdiep je yoga-oefening met een workshop waarin we diep ingaan op de oriëntaalse yoga of de invloed van de maan op je leven, tijdens bijzondere yoga retraites of workshops door Elly Cox in onder andere Sevenum.

Vijf elementen yoga mini retraites en workshops

Vanaf december 2019 organiseert Elly Cox mini retraites en workshops over de 5 Elementen Yoga in onder andere Sevenum. Kijk in de agenda wanneer deze mini retraites en workshops zullen plaatsvinden.

Vijf elementen: water | hout | vuur | aarde | metaal

Studio Sakura organiseert bijzondere ééndaagse (yoga) retraites, verwendagen en workshops in Noord - Limburg Sevenum Baarlo. 
Elly Cox geeft workshops over de 5 elementen yoga uit de traditionele chinese geneeskunde. Ze gebruikt daarbij een klankschaal, yogalessen, yoga, de vijf elementen, water, aarde, vuur, metaal, hout. Elk seizoen geeft een andere retraite en dus varieert de inhoud van de retraite. Ik zorg voor een fijn programma, kom je dan ook?
Kom bij jezelf met behulp van mini retraites of workshops over de 5 elementen yoga

In de Traditionele Chinese Geneeskunde wordt alles ingedeeld volgens de vijf elementen: water, aarde, vuur, metaal en hout. Vanuit deze invalshoek wordt alles in het universum ingedeeld onder één van deze elementen. Dit geldt voor zowel de natuur, als de mens. Elk element is verbonden met een seizoen, een dagdeel, meridianen, organen, voeding, kleuren, richtingen en emoties.

De vijf elementen hebben een dynamische relatie met elkaar, zowel positief als negatief en werken samen in een cyclus. Elke verandering in de cyclus buiten of binnen in het lichaam roept een reactie op, die is bedoeld om het evenwicht te herstellen.

In ons drukke leven waarin we de dagen volledig vol plannen, vergeten we dat alles in cycli verloopt en dat wij daar geen uitzondering op zijn. We zijn geneigd om het hele jaar hetzelfde ritme aan te houden, maar als we meer zouden ‘meebewegen’ met de cycli zoals de natuur dat ook doet zouden we meer in balans in het leven kunnen staan en ons daardoor prettiger voelen.

Als de elementen langdurig niet in balans zijn met elkaar kan ziekte ontstaan. Yoga kan helpen om de balans te herstellen. We kunnen yoga aanpassen aan de elementen door de energiebanen (meridianen) te stimuleren die bij een bepaald seizoen horen.

 In deze serie van vijf workshops staat telkens één element centraal. Tijdens elke workshop worden yoga houdingen afgewisseld die de meridianen stimuleren die verbonden zijn met de organen die horen bij het element wat centraal staat. Daarnaast zullen er ademoefeningen en meditaties onderdeel uit maken van de workshop.

Vijf elementen yoga mini retraites en workshops: data en meer informatie

Onderstaande yoga retraites en workshops zullen gegeven worden verdeeld over het jaar in onder andere Sevenum. Neem een kijkje in onze agenda om te zien wanneer deze elementen aan de beurt zijn. Kijk hier in onze agenda

  •  Metaal (Herfst, tijd van loslaten, meridianen van de longen en de dikke darm)
  • Water (Winter, stabiliseren, structuur en steun, meridianen van nier, voet, blaas)
  • Vuur (zomer, groei en energie, meridiaan van hart, handen, dunne darm)
  • Hout (Lente, het nieuwe stromen en reiniging, meridianen lever, voet, galblaas)
  • Aarde (late zomer, sympathie en empathie, meridiaan van maag en milt)

 Datum / thema / locatie : worden bekend gemaakt via de agenda!

Neem contact op of vul onderstaand formulier hieronder in voor meer informatie en prijzen.

    search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close